20 sure endocrine(PYS 214) questions to anticipate in your 200level second semester exam(AAU).

Follow

1). All hormones secreted by the pituitary gland are collectively called what?

Ans-peptic hormones 

 

2).what hormones are secreted by the thyroid gland?

Ans-thyroxine(T4), T3, Calcitonin.

 

3). Estradiol is an hormone found in where?

Ans-ovaries

 

4). HCG (human chorionic gonadotrophin hormone) is an hormone found in where?

Ans-the PLANCENTA

 

 

5). Oxytocin is an anterior-pituitary hormone TRUE/FALSE?

Ans-false

 

6). Oxytocin and prolactin ante both posterior-pituitary hormone TRUE/FALSE?

Ans-false

 

7). Fredrick Sanger sequenced insulin in the year 1953 TRUE/FALSE?

Ans-true

 

8). Thromboxane A2 is an example of a local hormone TRUE/FALSE?

Ans-True

 

9). Endocrine hormones are also called General hormones TRUE/FALSE?

Ans-true

 

10). What hormone is secreted by THE PINEAL GLAND?

Ans-melatonin 

 

11). Calcitonin is secreted by the thyroid gland TRUE/FALSE?

Ans-true

 

12). There are only 9 hormones secreted by the anterior-pituitary gland TRUE/FALSE

ANS-false

 

13).there are only 7 hormones secreted by the anterior-pituitary gland TRUE/FALSE?

Ans-true

 

14). Testosterone is an hormone secreted by the kidney TRUE/FALSE?

Ans- false 

 

 

15). Vitamin D3 is a steroid hormone TRUE/FALSE?

Ans-true 

 

16). Cortisol is an example of GLUCOCORTICOID TRUE/FALSE?

Ans-true

 

17). Vitamin B3 is a steroid hormone TRUE/FALSE?

Ans-false

 

18). Nitric oxide are vasodilators TRUE/FALE?

Ans-True

 

19). How many amino acids are there/present in oxytocin?

Ans-9

 

20). SOMATOSTATIN is secreted by the pancreatic islets TRUE/FALSE? 

Ans-true

 

 

PLS SHARE RESPECTIVELY TO YOUR FRIENDS AND COURSE MATES......

 

EXPECT MORE SURE QUESTIONS FROM ME SOON.

 

 

 

 

 

Support the Writer

Enjoyed this article? You can support the writer with a voluntary donation.

Your donation supports Mr Morgan

Minimum donation: $2.00   •   90% of the donation is allocated to the writer after the LodPost commission.

Comments

You must be logged in to post a comment.

About Author

2 Followers
0 Following
29 Articles
4 Likes